In het noordelijke deel van de Dordoge ligt de 4* Kasteelcamping Chateau Le Verdoyer. Schitterend gelegen op een landgoed in een prachtig natuurgebied met veel meren en bossen. Een camping die bij gezinnen met kinderen zeer geliefd is, maar ook bij mensen die van rust, natuur, cultuur of van een juist wat actievere vakantie houden. Vissen, wandelen, zwemmen, golfen, paardrijden, fietsen, kanoën, karten, grotten bezoeken ... alles is aanwezig voor een onvergetelijke vakantie.

Op de camping is een fijn zwembadcomplex met zowel binnen als buitenbaden (verwarmd), met een waterglijbaan van 37 meter en een peuterbad. Twee visvijvers en vlak buiten de camping nog een recreatiemeer met een aangelegd zandstrand en een veilig zwemgedeelte.  en speeltuin. Hier is ook kanovaren, en windsurfen voor beginners mogelijk. 

In het hoogseizoen is er een actief recreatieteam voor de kinderen. Voetbalwedstrijden, kindercircus, playbackshows, darttournoois enz.

Vissen is mogelijk in de twee vennen op de camping, vrij toegang en vooral no-kill. Karpers, baars, voorn, snoek, snoekbaars zijn enkele vissen die al snel aan de haak geslagen zullen worden.

Op 3 km van de camping vindt men een rustieke golfbaan van 8ha. Voor de gevorderde spelers een originele baan om te lopen, voor de beginnende spelers een mogelijkheid om het golfen (verder) te ontdekken. Er worden regelmatig kennismaking ontmoetingen georganiseerd.


Op deze familie camping verhuren wij drie chalets die naast elkaar gelegen zijn. ideaal dus als u met familie of vrienden op vakantie gaat maar ieder toch zijn eigen plekje wilt hebben.
De drie chalets hebben 2 slaapkamers en zijn ingericht voor 4 personen.

 • 2 slaapkamers, totaal 4 bedden
 • compleet ingerichte keuken
 • magnetron, koelkast met vriesvak
 • satelliet tv met Nederlandse zenders
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • terras met tuinmeubels en parasol

De camping biedt de volgende faciliteiten:

 • Zwemcomplex met 3 verwarmde binnen- / buitenzwembaden met een waterglijbaan van 37 meter en een peuterbad. De zwembaden zijn geopend van eind april tot eind september.
  Het grote semi-olympische zwembad, heeft een gelijke diepte van 170 cm, is ideaal om baantjes te trekken en met de voeten in het water te genieten van het uitzicht op het kasteel. 
  Een tweede zwembad, met een diepte van 90 cm, biedt een ideale ruimte voor gezinsplezier.
  Een peuterbad met geringe diepte.
 • Twee visvijvers met steigers, no-kill;
  Één voor het kasteel, vol karpers, ideaal voor de beginnende vissers. Een tweede grotere vijver met verschillende soorten vis, erg populair bij ervaren vissers.

 • Voetbal, tennis, jeu de boules, tafeltennis

 • Winkel met dagelijks verse broodjes

 • Restaurant met terras, bar, snackbar en bistro.
  Een kinderkantine, waar één of twee keer per week in het hoogseizoen, het recreatieteam de kinderen opvangt zodat ouders in alle rust naar het restaurant kunnen. Er is dan een crêpeparty, een Pizzaworkshop of een Snacks Bar-avond.

 • Wasserette, fietsverhuur

 • Actief recreatieteam in het hoogseizoen. zij organiseren o.a. playbackshows, voetbal- pingpong- darttoernooi, kindercircus, spookjachten, karaoke, kinderdisco, uitstapjes zoals kanoën in de omgeving, enz enz.
 • Een zwemvijver, buiten de camping, met een fijn aangelegd zandstrand en rondom houten bankjes. Het water wordt jaarlijks gecontroleerd.

 • oplaadpunt voor electrische voertuigen

 • Gratis wifi rondom de receptie en op het barterras

 • In samenwerking met het Natuurpark en de Lenny Club worden activiteiten en entertainment met een natuurthema georganiseerd.
 • Door de camping loopt een ontdekkingspad van wilde orchideeën

De Perrigord Vert is een aantrekkelijke streek met vele schilderachtige dorpjes en fraaie kastelen. Deze streek biedt al het goede van het Franse land, met name het lekkere eten en drinken in de vele restaurants en bistro's. 
Vanuit Le Verdoyer kunt u uitstapjes maken naar de rivier de Dordogne met prachtige stadjes zoals Domme, Sarlat en Beynac.

 
Bekijk op onderstaande kaart waar de huisjes liggen op de camping.

Camping Chateau le Verdoyer
Champs Romain 0
24470 Champs Romain (Dordogne)
Frankrijk
Telefoon-nummer: 0031616505994,
Internet:

De Dordogne ligt op de westelijke uitlopers van het Centraal Massief en bestaat voor een groot gedeelte uit kalksteenplateau, waaruit geleidelijk natuurlijke grotten en oogverblindende druipsteenformaties zijn ontstaan.

In de ongerepte natuur met zijn heuvelachtige karakter kun je naar hartelust kanoën op de rivieren Dordogne, Vézère en Dronne. De binnenwateren in de streek voeren jou door bergkloven, historische kastelen, bosrijke omgevingen en uitgestrekte maisvelden.

Het landschap is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld wandel- en fietstochten en je kunt er bovendien uitstekend mountainbiken en paardrijden. De Dordogne is verder de ideale plek om te golfen vanwege zijn licht ‘golvende’ landschap.

Er zijn meerdere dorpjes en steden in de buurt die een bezoek zeker waard zijn: Nontron (14km), Brantome (20km) en Thiviers (20km).
Brantome is echt een must see! Dit pittoreske stadje is helemaal omgeven door de rivier de Dronne.
En verder Perigueux als hoofdstad van de Dordogne en Limoges als hoofdstad van de Limousin zijn om te winkelen zeer de moeite.

het regionale natuurpark Périgord Limousin

Betreed het Regionaal Natuurpark

Een “Regionaal Natuurpark” is een identiteit, een aantrekkelijkheid, een kwaliteit van het milieu en de leefomgeving van zijn inwoners.

Het Regionaal Natuurpark Périgord-Limousin kreeg zijn label op 9 maart 1998 en werd op 24 augustus 2011 voor 12 jaar verlengd.
Het bestaat uit 74 gemeenten, met een oppervlakte van 1.800 km² en departementen: Dordogne (43 gemeenten) en Haute-Vienne (31 gemeenten)
Het actieterrein heeft onder meer betrekking op 4 hoofdgebieden:

Hiking

De Périgord-Limousin, met de diversiteit van zijn landschappen en zijn talrijke wandelpaden, is bijzonder geschikt voor wandelingen in al zijn vormen: te voet, te paard, begeleid door pakezels, met de mountainbike en zelfs met de spoorfiets! Veel structuren bieden activiteiten of verhuur van uitrusting aan voor een reizende ontdekking van het gebied.
Vind alle informatie op de departementale websites: www.dordogne-perigord-tourisme.fr/sommaire/randonnee.htm(externe link)of www.randonnee-hautevienne.com(externe link)

Meer dan 2.000 km gemarkeerde korte wandelpaden verspreid over het grondgebied van het Regionaal Natuurpark Périgord-Limousin kunnen te voet, per mountainbike of te paard worden verkend. De gidskaarten vindt u bij de plaatselijke VVV-kantoren of op de websites van de 2 departementen voor de routes vermeld in het Departementaal Plan voor wandel- en wandelroutes (PDIPR).
U vindt deze in de sector Saint Pardoux la Rivière, met de paden rond Château le Verdoyer, te koop bij de receptie

Natuurlijke omgeving

Périgord-Limousin profiteert van het label Regionaal Natuurpark vanwege zijn rijke flora en fauna, hier zijn enkele voorbeelden, dankzij de karakteristieke omgevingen van het gebied:

De heidevelden , die een grote rijkdom aan flora en fauna herbergen en in de 19e eeuw tot 32% van de oppervlakte van de Limousin besloegen, worden nu grotendeels "vervangen" door struikgewas en vervolgens bossen. De heidegebieden worden dus gedomineerd door heide en vormen vooral het laatste toevluchtsoord van opmerkelijke en specifieke fauna, waaronder de blauwe kiekendief en de Europese Nachtzwaluw.

Wetlands beslaan 2,6% van het grondgebied van het park, vooral in Limousin, waar het land ondoordringbaar is. Maar wees voorzichtig, deze omgevingen zijn in verval door het opgeven van traditionele praktijken en de aanleg van vijvers.
Wetlands zijn van groot belang voor het behoud van de watervoorraden van het gebied.
4 hoofdfasen: De natte weide, de megaphorbia (stroomrand), de natte bebossing en de vijver.

Bossen : In de Périgord-Limousin beslaat het bos 68.000 ha, of 37% van het grondgebied van het park. Dit zijn in wezen loofbossen, waarvan de belangrijkste soorten eiken en kastanjes zijn. Dit bosnetwerk is een echte biologische corridor voor veel grote zoogdieren.

Water is alomtegenwoordig in het park. Aan de kop van drie stroomgebieden ontspringen talrijke rivieren of doorkruisen het grondgebied (een tiental grote rivieren). Zij zijn degenen die de geboorte hebben gegeven aan de vele wetlands, die het merendeel van de vijvers en vijvers van het gebied bevoorraden en ook bijdragen aan een esthetisch aspect via watervallen, rozenkransen of putten.
Het grondgebied van het park is sinds de middeleeuwen het onderwerp geweest van de aanleg van een groot aantal kunstmatige vijvers, hetzij voor de visproductie, het vasthouden van water, of meer recentelijk voor vrijetijdsactiviteiten. In 2001 waren er 4712 waterlichamen die 2176 ha vertegenwoordigden (dat wil zeggen een maximale dichtheid van 6 waterlichamen per km2).

Gazons op de arme, steenachtige en droge bodems van kalkstenen heuvels. De lage, zelfs korte vegetatie wordt vaak min of meer overspoeld door doornige struiken, zoals jeneverbes of sleedoorn, die verspreide struiken vormen.
De grasoppervlakte van het park bedraagt ​​ongeveer 530 ha, exclusief verdeeld in het zuidwestelijke deel van de Périgord-Limousin. Gelegen aan de rand van de valleien, zoals langs de Belle en de Nizonne, accentueren ze het landschap en kondigen ze het begin van het bekken van Aquitaine aan. Het Argentijnse plateau vormt een van de mooiste elementen van deze set.

Geologisch erfgoed : naast zijn grote biologische diversiteit herbergt het Regionaal Natuurpark Périgord-Limousin een uitzonderlijk geologisch erfgoed met een meteorietkrater rond Rochechouart waar specifieke rotsen voorkomen die impactieten worden genoemd, maar ook goudaders, kwarts, serpentijn... trekken zeer specifieke flora en fauna aan. Zonder Kaolien te vergeten, gebruikt bij de vervaardiging van het beroemde Limoges-porselein.

In de prijzentabel hieronder kunt u de beschikbaarheid en prijzen bekijken. Door op de prijs te klikken komt u in het reserveringsformulier.

  za
20 apr

1 week
za
27 apr

1 week
za
4 mei

1 week
Geen huisdieren toegestaan
 • 2 slaapkamers, totaal 4 bedden
 • compleet ingerichte keuken
 • magnetron, koelkast met vriesvak
 • satelliet tv met Nederlandse zenders
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • terras met tuinmeubels en parasol
Close
Geen huisdieren toegestaan
 • 2 slaapkamers, totaal 4 bedden
 • compleet ingerichte keuken
 • magnetron, koelkast met vriesvak
 • satelliet tv met Nederlandse zenders
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • terras met tuinmeubels en parasol
bekijken
  € 495 € 495  
Geen huisdieren toegestaan
 • 2 slaapkamers, totaal 4 bedden
 • compleet ingerichte keuken
 • magnetron, koelkast met vriesvak
 • satelliet tv met Nederlandse zenders
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • terras met tuinmeubels en parasol
Close
Geen huisdieren toegestaan
 • 2 slaapkamers, totaal 4 bedden
 • compleet ingerichte keuken
 • magnetron, koelkast met vriesvak
 • satelliet tv met Nederlandse zenders
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • terras met tuinmeubels en parasol
bekijken
  € 495 € 495  
Geen huisdieren toegestaan
 • 2 slaapkamers, totaal 4 bedden
 • compleet ingerichte keuken
 • magnetron, koelkast met vriesvak
 • satelliet tv met Nederlandse zenders
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • terras met tuinmeubels en parasol
Close
Geen huisdieren toegestaan
 • 2 slaapkamers, totaal 4 bedden
 • compleet ingerichte keuken
 • magnetron, koelkast met vriesvak
 • satelliet tv met Nederlandse zenders
 • eigen badkamer met douche en toilet
 • terras met tuinmeubels en parasol
bekijken
  € 495 € 495  

Aankomst op andere dagen dan zaterdag is mogelijk, als de beschikbaarheid dit toelaat. 
Staat uw datum hier niet bij neemt u dan contact met ons op.

 

Copyright ©2012 | Alle rechten voorbehouden | BreeVerhuur
Anneke den Breejen | Loenensestraat 179, 2574 RL Den Haag